Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-17-03-02.xls

 



Cuketový koláč s ricottou a Cafe de Paris

cuketový koláč s ricottou

SUROVINY

  • Listové těsto
  • 250 g sýra ricotta
  • 1-2 cukety
  • Koření Cafe de Paris
  • Máslo
  • Šalotka
  • česnek
  • Bílé víno (1 dcl)
  • 2 vejce
  • Čerstvé bylinky (bazalka, petželka, pažitka...)
Cafe de Paris
Cafe de Paris

cuketový koláč s ricottoucuketový koláč s ricottoucuketový koláč s ricottou

 

Listové těsto rozválíme na velikost plechu (výška těsta 4-5 mm) a dáme ho plech s pečícím papírem.


Na másle podusíme několik minut nakrájenou šalotku s česnekem. Přilijeme decku bílého vína a necháme vstřebat tekutinu tak, abychom měli krémovou omáčku. Tou potřeme listové těsto a okraje potřeme vajíčkem.


V míse rozmícháme ricottu, 2 vajíčka, polovinu nasekaných čerstvých bylinek a dochutíme solí a pepřem. Ochucenou ricottou potřeme těsto, na ní dáme plátky cuket, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením Cafe de Paris.


Pečeme cca 25 minut v troubě při 200 °C. Upečený koláč poznáme, když je i ze spodu růžový. Čerstvý koláč posypeme druhou polovinou nasekaných bylinek a podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ