Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-17-03-02.xls

 



Hruškový koláč s mascarpone a skořicí

Hruškový koláč s mascarpone

SUROVINY

Na těsto:

  • 150 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 5 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce vody

Na náplň

  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 velké hrušky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Skořice mletá

 

Na těsto potřebujeme studené máslo, mouku i vodu. Do robotu dáme máslo, cukr a pomalu mícháme za postupného přidávání mouky. Nakonec přidáme 3 až 4 lžíce studené vody a vypracujeme hladké těsto. Těsto nesmíme zpracovávat příliš dlouho, protože se může stát gumovým a tuhým. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet a vychladit.
Po vyndání z lednice těsto rychle prohněteme a vyválíme do tvaru formy. Formu vymažeme máslem, vložíme vyválené těsto, zařízneme přečnívající okraje a přitiskneme k formě. Těsto propícháme vidličkou a dáme péct do trouby při 160 °C na 20 – 25 minut.
Při pečení těsta si připravíme náplň. Vyšleháme mascarpone s cukrem, vajíčky, citronovou šťávou a lžičkou mleté skořice. Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na plátky.
Náplň dáme na předpečený koláč, navrch naskládáme hrušky a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám zkaramelizuje. Koláč vrátíme do trouby a dopečeme při 160 °C asi 40 minut.

Hruškový koláč s mascarponeHruškový koláč s mascarponeHruškový koláč s mascarpone

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ