Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-18-01.xls

 



Sváteční utopenci

sváteční utopenci

SUROVINY

Nálev

    • 400 ml vody
    • 250 ml octa
    • 1 pl cukru
    • 1 čl soli
    • 10 kuliček nového koření
    • 10 kuliček zeleného pepře
    • 10 ks bobkového listu

Ostatní

    • 10 ks špekáčků
    • 3 červené cibule

 

Na klasickou verzi

 

Na ostrou verzi

    • Koření Harrisa
    • Plnotučná hočice
    • Nakládané feferonky (kozí rohy)
Steak pimienta
Steak pimienta
Harrisa
Harrisa

linka

Na nálev všechny suroviny přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr a sůl. Nálev necháme zchladnout.

Špekáčky oloupeme a nakrájíme podle velikosti sklenice. Do velké sklenice je pouze nařízneme jako bagetu. Do našich půl listrových jsme je nakrájeli na poloviny. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.

Při přípravě klasické verze naskládáme špekáčky do sklenic a proložíme je cibulí. Špekáčky posypeme kořením Steak pimienta, které obsahuje hrubě drcený pepř, koriandr, jalovec a žádnou sůl. Sklenici dolejeme nálevem, zavíčkujeme a necháme 1 týden v chladu proležet.

Na ostré utopence přidáme trochu plnotučné hořčice, kterou lehce potřeme špekáčky na řezné straně. Posypeme kořením Harrisa, ale pozor na množství! Je to hodně ostré koření. Špekáčky pak naskládáme do sklenice a proložíme je cibulí a nakládanými feferonkami. Sklenici opět zalijeme nálevem a necháme týden v chladu proležet.

Sváteční utopenci

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ