Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

Zákaznické recenze

Heureka - ověřeno zákazníky

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-18-01.xls

 


RECEPTY

Krekry s medvědím česnekem

Rychlé, slané krekry s medvědím česnekem jsou výborné na pikninky k vínu nebo pivu.

linka

Omáčka se zeleným pepřem

Smetanová omáčka s celým zeleným pepřem se skvělá ke steakům. A studenou můžeme podávat i při grilování!

linka

kuře s grilovacím máslem

Klasické pečené kuře naplněné i potřené grilovacím máslem. Prsní řízky jsou díky němu krásně šťavnaté!

linka

Vafle s čokoládou a skořicí

Teplé křupavé vafle, šťavnaté ovoce a posypané čerstvě mletými kakaovými boby se skořicí.

linka

Chilli káva

Silné espreso se špetkou chilli vám pomůže pořádně nastartovat do náročného dne.

linka

Sváteční utopenci

Jako dárek můžete přinést láhev vína, nebo výborné utopence připravné s hrubým kořením Steak pimienta nebo ostrou Harrisou.

linka

houbový koláč s černuchou

Slaný koláč z tvarohového těsta s hříbky a zapečený se smetanou a sýrem. Černucha dodá příjemnou oříškovou chuť.

linka

cuketový koláč s ricottou

Slaný koláč z listového těsta s cuketou a sýrem ricotta s naším úžasným Cafe de Paris a čerstvými bylinkami.

linka

Kuřecí tikka burger s chilli kaschmiri

Letní burger inspirovaný indickou kuchyní. Kuřecí maso je marinované v bílém jogurtu s kašmírským chilli a tandoori masalou.

linka

Zapečené müsli s pomerančovou kůrou

Domácí křupavé müsli zapečené s ořechy a pomerančovou kůrou.

linka

Hruškový koláč s mascarpone

Křehký koláč se smetanovým sýrem mascarpone, čerstvými hruškami a karamelizovaným cukrem se skořicí.

linka

Švestkový koláč s perníkovou drobenkou

Kynutý koláč s tenkou tvarohovou vrstvou, nakyslími švestkami a drobenkou z másla, cukru a perníkového koření.

linka

Kuřecí kousky s česnekovým pepřem

Kuřecí medailonky rychle opečené s česnekovým pepřem a potom zapečené se sýrem.

linka

Jarní závitky s jogurtovým dipem

Jarní závitky, to je čerstvá zelenina zabalená do rýžového papíru. Tak, aby šla pohodlně a elegantně jíst rukou.

linka

Risotto se špenátem

risotto-pripravarisotto-pripravarisotto-pripravarisotto-se-spenatem

Název receptu je ponechán v italštině, protože ho uděláme jako v Itálii. To znamená vařené s vínem a vývarem, krémovité konzistence. Risotto doplníme pouze jednoduchou kombinací kuřecího masa a listového špenátu.

 

SUROVINY:

  • 300 g rýže
  • 300 g kuřecího masa
  • listový špenát
  • koření "Cafe de Paris"
  • bílé víno (200 ml)
  • zeleninový vývar (1 l)
  • máslo
  • olej
  • parmazán

 

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Maso se špenátem chceme spojit s risottem do kompaktní směsi, proto potřebujeme pěkné malé kousky.

Na oleji rychle zpěníme cibulku a přidáme maso. Osolíme, přidáme Cafe de Paris a opečeme. Nakonec přidáme kostky mraženého listového špenátu, krátce prohřejeme a pustíme se do přípravy rýže.

Na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, a jakmile začne chytat barvu, přidáme rýži a promícháme s cibulkou. Rýži chvíli necháme chvíli "zesklovatět" a zalijeme 200 ml bílého vína. Promícháme a přilijeme  naběračku zeleninového vývaru. Teď rýži budeme vařit přibližně 10 - 15 minut. Rýže bude pomalu vsakovat tekutinu a my budeme pomalu dolévat vývar, míchat a ochutnávat, jak je rýže vařená. V Itálii je rýže v risottu na české poměry nedovařená. Proto hledáme okamžik, kdy je zrníčko rýže alespoň trochu tuhé.

Když jsme s rýži spokojeni, sundáme risotto z plotny a přidáme lžíci másla a 1-2 lžíce strouhaného parmazánu. Právě máslo s sýr nám vytvoří tu "krémovou konzistenci", která tvoří rozdíl mezi rizotem a risottem. Nyní může být risotto klidně o něco řidčí, než potřebujeme, protože rýže stále ještě absorbuje tekutinu.

Nakonec do rýže zamícháme maso se špenátem a můžeme podávat.

 

PS - ve většině receptů najdete větu, že pouze správná kulatozrnná rýže může být s úspěchem použita. Já jsem však několikrát v nouzi použil dlouhou rýži basmati a výsledek byl skvělý!

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nachos s fazolemi

nachos s fazolemi

Nachos vznikly jako nouzové jídlo, když v kuchyni již všechno došlo. Kuchařka vzala staré kukuřičné tortilly, nakrájela je na trojúhelníčky a rychle je opekla na pánvi. Rozprostřela je na plech, přidala fazole, chilli papričky, zralé avokádo a rychle to všechno zapekla se sýrem.

Příprava nachos je proto rychlá a přímo vybízí k tomu, spotřebovat všechno, co máme v lednici otevřené a musíme rychle spotřebovat.

 

SUROVINY:

  • tortillové chipsy
  • nakládané fazole v rajčatovém protlaku
  • 1-2 rajčata
  • kukuřice (nakládaná nebo mražená)
  • koření Chilli con carne
  • koření chilli chipotle
  • loupaná drcená rajčata (kečup, mexická salza, chilli omáčka...)
  • strouhaný sýr (výborný je například chedar)

 

Nejnáročnější z tohoto jednoduchého receptu je příprava omáčky: do kastrůlku dáme fazole naložené v rajčatovém protlaku a lehce je pomačkáme, aby tak polovina fazolí zůstala vcelku, přidáme na kostky nakrájené čerstvé rajče, kukuřici, naředíme omáčkou (drcená rajčata, salza, kečup) a dochutíme kořením Chilli con carne. Chilli con carne obsahuje důležitou složku: cumin. Toto koření dodá jídlu typickou vůni, kterou známe z každé mexické restauraci.

Omáčku krátce prohřejeme a zalijeme jí tortillové chipsy v misce. Nahoru přidáme strouhaný sýr a krátce zapečeme pod grilem. Opravdu stačí několik minut, než se sýr rozteče.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Velikonoční nádivka

velikonocni nadivkavelikonocni nadivkavelikonocni nadivka

Velikonoční nádivka, to je žemle spojená vajíčkem, hromada bylinek a maso. Za hromadu bylinek nám skvěle poslouží směs koření "Polévkové bylinky". Je tam hodně petrželky, něco bazalky, libečku a i trochu drcené sladké papriky, která nám udělá pěknou mozaiku.

 

SUROVINY:

poměr surovin na 1 porci:

 

Uvaříme si uzené maso a necháme ve vývaru vychladnout.

Rohlíky (housky, toustový chléb) nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu svlažíme vývarem z masa a přidáme žloutky. Můžeme opepřit a raději už nesolíme - uzené maso je slané, rohlíky jsou slané, vývar z masa je slaný. Nakonec přisypeme 1 - 2 lžíce Polévkových bylin pěkně rukama promícháme. Pokud je směs málo vláčná, přilijeme trochu vývaru.

Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a vylijeme do pekáčku, který jsme si vymastili a vysypali strouhankou.

Pečeme při 180 °C do zlatova. Jesli je nádivka pečená i uprosřed, zjistíme postaru zapíchnutou špejlí. Když se na šlejli nic nelepí, máme pečeno.

Nádivka je výborná i samotná. Ale, pokud k ní rychle ogrilujeme kousek kuřecího masa a přidáme zelený salát, dostaneme pokrm, kterým by se chlubila leckterá stylová restaurace.

velikonocni nadivka


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ