Logo
Po-Pá 8-19 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Chilli vločky

Chilli vločky Pálivost: 20.000 – 50.000 SHU Použití v kuchyni: omáčky, minutky, zelenina, grilování (více) Stručný popis středně pálivé chilli paprič... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
160,0 Kč
139,1 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:3179
EAN kód:8595666231797
Malý sáček (18 g):26 Kč
Malá kořenka (25 g):44 Kč
Velký sáček (180 g):160 Kč
Velká koř. (180 g):210 Kč
Kilogram:390 Kč
Kompletní specifikace

bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

Chilli vločky

Pálivost: 20.000 – 50.000 SHU

Použití v kuchyni: omáčky, minutky, zelenina, grilování (více)

Stručný popis

středně pálivé chilli papričky drcené na a prosívané na rozměr 3-5 mm. Chilli obsahuje pouze minimální obsah semínek, je to čistý plod bez stonků nebo semínek.

Pálivost chilli:

Carolina Reaper : 2.000.000 – 2.200.000 SHU
Moruga Scorpion : 1.200.000 – 2.000.000 SHU
Bhut naga jolokia : 750.000 – 1.000.000 SHU
Habanero : 150.000 – 200.000 SHU
Birdeyes : 80.000 – 110.000 SHU
Cayenský pepř : 50.000 – 80.000 SHU
Chilli mleté : 40.000 – 60.000 SHU

Chilli vločky : 20.000 - 50.000 SHU
Chipotle : 7.500 – 15.000 SHU
Chilli vlákna : 500 SHU

linka

Krevety v domácí sweet chilli omáčce

Kousek exotiky na talíři! Křehké, grilované krevety s pikantní omáčkou a zakápnuté limetkovou šťávou. Pokud chcete zavzpomínat na dovolenou v Thajsku, je to jasná volba.

linka

Chilli | Solomon - koření králů

Anglický název: chilli crushed

Latinské jméno:Capsicum frutescens

Používaná část rostliny: plody

Chuť a vůně: ostré aroma s kyselím nádechem, rychlý nástup pálivosti s pomalu doznívající chutí papriky

Země původu: Čína

Použití chilli v kuchyni:

Pod označením chilli se skrývá celá škála paprik a papriček různých druhů, odrůd a kultivarů. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Pro bohaté aroma a vysoký obsah kapsicinu je důležité teplé počasí a dostatek slunce. Z toho důvodu je chilli nejvíce oblíbené v teplých oblastech, jako je Mexiko, Thajsko, Indie, Španělsko nebo Itálie. Použití chilli je takřka neomezené. Mexická kuchyně používá desítky druhů chilli, které se přidávají do masových směsí z vepřového, kuřecího i rybího masa. Do zeleninových a luštěninových pokrmů, kam patří i slavná směs „Chilli“, která se skládá z fazolí, rajčat, paprik a hovězího masa. Thajská kuchyně s oblibou používá čerstvé zelené chilli papričky na přípravu zelených karí past, které se používají nejčastěji na přípravu ryb, mořských plodů nebo kuřecího masa. Do těchto past se často přidává i kokosové mléko nebo arašídová pasta.

Původní obyvatelé střední Ameriky používali chilli na ochucení čokolády, kterou připravovali jako nápoj z drcených kakaových bobů, vody nebo mléka a různého koření (nové koření, vanilka, chilli). Tato exotická příchuť se ostatně používá dodnes a čokoládu s chilli si můžeme běžně koupit.

Historie

Chilli pro Evropu objevil Kolumbus a pojmenoval ho „pimenta“ (pepř). Obecně se míní, že to udělal z ryze obchodních důvodů a jako důkaz, že jeho cesta měla smysl. Jeho mecenáše nezajímali nové kontinenty a neznámé ostrovy, ale chtěli rychlou a bezpečnou cestu do Indie pro žádané a drahé koření, hlavně pepř. Ještě dvě století si botanici mysleli, že chilli a pepř jsou příbuzné rostliny. Zajímavé je, že o popularitu chilli po celém světě se postarali španělští misionáři, kteří šířili nejen svoji víru, ale i zvyky a kuchyni. Takto se dostalo chilli do Thajska, Indie, Číny a dokonce i zpět do svojí domoviny- Mexika.
Pěstování a zpracování:

Papriky jsou jednoroční rostliny, na kterých dozrávají papričky v různých odstínech zelené, žluté, červené až po tmavě fialovou. Používají se jak čerstvé, tak sušené vzduchem nebo kouřem (Chipotle). Sušené papričky se dále zpracovávají a melou na různé hrubosti.

Pálivost paprik je způsobena kapsicinoidy. Nejdůležitější z nich je již zmiňovaný kapsaicin, který byl poprvé izolován v r. 1862. Jeho celkový obsah v paprikách se vyjadřuje pomocí stupnice SHU (Scoville Heat Units).

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky Zlato!

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-19 hod
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.