Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Šalvěj

Šalvěj posvátná bylina, léčivka a koření. Šalvěj používáme na maso, zvěřinu i omáčky k těstovinám. Z čerstvé šalvěje se vyrábí aromatické pesto. Ang... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 25,0 Kč
od 21,7 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0189
EAN kód:8595666211898
Malý sáček (10 g):25 Kč
Malá kořenka (12 g):42 Kč
Velký sáček (100 g):140 Kč
Velká koř. (100 g):190 Kč
0,5 kg:280 Kč
Kompletní specifikace

bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

Šalvěj

posvátná bylina, léčivka a koření. Šalvěj používáme na maso, zvěřinu i omáčky k těstovinám. Z čerstvé šalvěje se vyrábí aromatické pesto.

Šalvěj, Sage, Salvia officinalis

Anglický název: sage

Latinské jméno: Salvia officinalis

Používaná část rostliny: listy

Chuť a vůně: nasládlá aromatická vůně bylinek a čerstvého sena, mírně nahořklé aroma

Zeměpisný původ: střední Asie, jižní Evropa

Použití šalvěje v kuchyni

Ve střední Evropě (Čechy, Německo, Rakousko) se šalvěj nejčastěji používá do masových receptů jako jsou salámy, klobásy, mletá masa nebo paštiky. Výborně se hodí na přípravu zvěřiny, protože má výrazné aroma a skvěle se kombinuje s česnekem, rozmarýnem a jalovcem. V italské kuchyni najdeme šalvěj v klobásách (sever Itálie) a ve smetanových omáčkách k těstovinám (jih Itálie). Francouzská kuchyně často kombinuje šalvěj s tymiánem a saturejkou a používá se do mletých mas, omáček a do náplní slaných koláčů.

Ravioly se šalvějí

Historie šalvěje

Šalvěj má od počátku lidské kultury pověst posvátné bylinky. Používala se (a stále používá) jako kadidlo a vykuřovadlo. Věří se, že kouř ze šalvěje zahání zlé síly a zlé duchy. Římané označovali šalvěj jako „svatou bylinu“ a používali ji k náboženským rituálům. Spolu s římskými vojáky se pravděpodobně šalvěj rozšířila po celé Evropě a blízkém východě. Používali ji na léčení zranění a jako lokální anestetikum. 

Rady babky kořenářky

Ze šalvěje se připravují čaje a odvary, které pomáhají při žaludečních potížích. Odvar se kloktá při zánětech v ústech. Nesmí se užívat dlouhodobě, protože zadržuje vodu v těle a omezuje pocení. 

Jak připravit správný odvar ze šalvěje

Vařící vodou vypláchneme konvičku (keramickou nebo skleněnou), vložíme bylinky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut vylouhovat a scedíme. Odvar kloktáme při zánětech krku nebo používáme na opláchnutí drobných poranění.

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.