- Úvod
- Směsi koření
- Grilovací koření
Grilovací koření
Při grilování je koření možná stejně důležité jako základní surovina na grilu. Ať je to kuřecí maso, vepřové maso, hovězí steak nebo ryba. Správný výběr grilovacího koření a marinád je zásadní pro úspěšnou „grilovačku“.
Při výběru vhodného koření začínáme s výběrem základní suroviny a přípravy před grilováním.
Bylinkové a paprikové grilovací koření je ideální rozmíchat v marinádě a maso nechat alespoň hodnu naložené. Paprika i bylinky se rychle připalují, proto je potřeba je namočit, aby nespálili ihned při kontaktu s grilem.
Pepřové grilovací koření (Pepřové koření, Steak Panama, Citronový pepř…) můžeme použít i přímo na grilované maso, protože snese i vysokou teplotu. Typický příklad jsou steaky z hovězího masa. Maso můžeme posypat až po „zatažení“ na grilu a nemusíme se bát, že nám koření zhořkne.