Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-17-10.xls

 



Zapečené müsli s jablky a pomerančovou kůrou

Zapečené müsli s pomerančovou kůrou

SUROVINY

  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g amarantových vloček
  • 100 g chia semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50 g loupaných dýňových semínek
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g agávového sirupu
  • 50 g olivového oleje
  • 1 lžička sušené pomerančové kůry
  • hrst sušených jablek
  • hrst hrozinek
  • půl hrsti sušených brusinek

Zapečené müsli s pomerančovou kůrouZapečené müsli s pomerančovou kůrouZapečené müsli s pomerančovou kůrou

 

Smícháme vločky, semínka a ořechy. Ovoce zatím necháme stranou, při zapékání se snadno spálí a zhořkne, proto ho budeme do müsli přidávat až po zapečení. V kastrůlku si opatrně rozehřejme agávový sirup, olivový olej, lžičku pomerančové kůry a špetku soli. Směs jenom rychle rozpustíme a zalijeme jí směs vloček a ořechů. Pokud se vám nepodaří sehnat agávový sirup, stejnou roli udělá i med nebo javorový sirup. Müsli důkladně promícháme, aby všechny vločky byly spojeny se sirupem.

Dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do trouby na 175 °C 15-20 minut. Po 10 minutách mysli promícháme a necháme dopéct. Mysli se má krásně rozvonět a získat zlatavou barvu, pak ho vyndáme z trouby a do horké směsi zamícháme sušené ovoce - jablka, hrozinky a brusinky.

Po vychladnutí ho uložíme do vzduchotěsné nádoby, aby nezvlhlo a neztratilo svoji nádhernou křupavost!

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ