- Úvod
- Kuře s grilovacím máslem
SUROVINY
|
Grilovací máslo |
Rozmícháme 2 lžíce směsi Grilovací máslo se 100 g měkkého másla. Tím získáme ochucené máslo, které můžeme použít nejen na kuřecí maso, ale i při grilování zeleniny nebo při přípravě toustů.
Celé kuře opláchneme, osušíme a zvenku i zevnitř mírně osolíme. Potom prsty uvolníme kůži kolem břišního otvoru tak, abychom se dostali až na prsa. Jde to velmi snadno.
Do vzniklé kapsy dáme 1-2 lžíce ochuceného másla na každou stranu a prsty přes kůži ho rozprostřeme přes celá prsa. Část másla dáme do břišní dutiny a uvolněnou kůži sepneme grilovacími jehlicemi nebo párátky, aby máslo při pečení nevyteklo. Zbylým máslem můžeme kuře ještě potřít.
Kuře dáme do trouby zahřáté na 230°C a zprudka ho pečeme cca 20 minut odkryté. Maso se rychle zatáhne a bude šťavnatější. Poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme přikryté cca 1,5 hodiny (podle velikosti kuřete). Kuře je pečené, když jde maso snadno od kosti.
Kuře podáváme s libovolnými přílohami jako brambory, bramborová kaše, hranolky, rýže nebo dušená zelenina.