- Úvod
- Směsi koření
- Mezinárodní kuchyně
- Arabské koření
Koření arabské kuchyně
Arabská kultura Středního východu v nás probouzí romantiku pohádek tisíci a jedné noci. Tiché pouště s beduíny, majestátní kopule plné ornamentů a pod tím vším bohatá kuchyně vonící kořením, bylinkami, kávou a květinami.
Bazary na Středním východě ohromí hromadami koření všechny návštěvníky, nejen kuchaře a milovníky dobrého jídla. Kuchyně Blízkého východu, kde se mísí prvky arabské, perské a židovské kuchyně je známá svými bohatými stoly. Jídla zahrnují teplé i studené předkrmy (mezze), čerstvé pečivo, sýr, jogurty, olivy, grilovanou zeleniny, šťavnaté kebaby, pilafy, rýži, a mnoho dalšího.
Koření tohoto regionu se překrývá s chutěmi používaných v indické a jihoasijské kuchyni. Jídla jsou velmi často cítit aromatickým cuminem a koriandrem a dezerty se koření kardamomem a skořicí. Specifickým kořením arabské kuchyně jsou pak směsi Za’atar (Libanon, Emiráty, Jordánsko, Sýrie) a Harissa (Maroko, Alžírsko, Tunis, Libye)