- Úvod
- Směsi koření
- Grilovací koření
- Koření a bylinky na ryby
Koření a bylinky na ryby
Při grilování ryb je možné použít širokou škálu koření. Jemné bylinkové směsi na mořské ryby, výraznější paprikové směsi na sladkovodní a dravé ryby. A na krevety a mořské plody je třeba skvělý Citronový pepř, směs původem ze Skandinávie.
Cafe de Paris – úžasná bylinková směs na ryby s bazalkou, pažitkou a petrželkou. Nejlépe se hodí na lososa nebo pstruha, kde vynikne jemné maso a rychlá úprava nezničí aroma bylinek.
Steak verde – velké kousky bylinek jsou plné vůně a chutě. Ideální na kombinaci s máslem a citronovou šťávou. Rybu osolíme a břišní dutinu vyložíme plátky citronu a bobkovým listem. Při grilování potíráme marinádou (bylinky, máslo, citronová šťáva).
Kapr – směs na výraznější rybí maso s česnekem, koriandrem a rozmarýnem. Koření se hodí na kapra, štiku nebo třeba makrelu.