Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. RECEPTY

Pečené kuřecí nugetkyKrásně křupavé a aromatické nugetky. A hlavně zdravější verze smažených kuřecích kousků. Kuřecí maso je obalené v kukuřičných lupínkách a pečené v troubě.

linka

Klasický britský dezert ze zbylého mazance, jablek a smetany. Mimo sezónu velikonoc můžeme použít vánočku nebo toustový chléb.

linka

Kuskus salát s rakytníkem

Superzdraví salát s kuskusem, čerstvou zeleninou a bylinkami. Nejlepší recept na jarní půst a očistu!

linka

Rychlý recept na velikonoční nádivku plnou bylinek a uzeného masa. Můžeme ji péct samotnou v pekáčku, malé porce ve formě na cupcaky, nebo ji dát do kuřete.

linka

Recept na aromatické cookies s kardamomem. Tyto sušenky jsou oblíbené ve Skandinávii k horkému čaji nebo kávě.

linka

Rýžové nudle s kokosovým mlékem a zeleninou

Recept je veganský, bez lepku, bez cukru, bez sóji, bez laktózy a přesto je plný chutí a vůní.

linka

Skvělý recept na zapečené tortillové placky naplněné jako pizza. Sýrové se smetanovým základem a šunkové s rajčatovým základem.

linka

Kuřecí tikka masalaJednoduchá, ale skvělá indická omáčka s kuřecím masem. Základ je cibule, rajčata, koření, smetana a bílý jogurt. Kuřecí maso můžeme snadno nahradit květákem, dýní nebo třeba tofu.

linka

Enchiladas s trhaným kuřecím masemZapečené tortilly plněné kuřecím masem, zalité pikantní rajčatovou omáčkou a zapečené s čedarem. Objevte tajnou ingredienci mexické kuchyně!

linka

Krevety s domácí sweet chilli omáčceKousek exotiky na talíři! Křehké, grilované krevety s pikantní omáčkou a zakápnuté limetkovou šťávou. Pokud chcete zavzpomínat na dovolenou v Thajsku, je to jasná volba.

linka

Domácí kváskový chlébNádherný, voňavý pecen chleba. Díky dlouhému zrání je stravitelnější, zdravější pro naši mikroflóru a teoreticky vydrží déle. V praxi byl vždy snězen do druhého dne.

linka

Velikonoční nádivkaKlasická velikonoční nádivka připravená z pečiva, vajec, vepřového a uzeného masa a hromadou bylinek včetně kopřiv.

linka

Dýňový koláčPodzimní americká klasika dýňový koláč připravovaný z pečené dýně hokaido, dýňových semínek, sušeného ovoce a Dýňového koření, neboli Pumkin Spice.

linka

Levandulová limonáda

Osvěžující limonáda s příchutí léta, prázdnin a Provence. Jendnoduchý recept vhodný i pro vaření s dětmi.

linka

Kuskusový salát s rakytníkem

Jednoduchý salát ideální na cesty, pikniky i do krabičky na oběd v kanceláři.

linka

Krekry s medvědím česnekem

Rychlé, slané krekry s medvědím česnekem jsou výborné na pikninky k vínu nebo pivu.

linka

Omáčka se zeleným pepřem

Smetanová omáčka s celým zeleným pepřem se skvělá ke steakům. A studenou můžeme podávat i při grilování!

linka

kuře s grilovacím máslem

Klasické pečené kuře naplněné i potřené grilovacím máslem. Prsní řízky jsou díky němu krásně šťavnaté!

linka

Vafle s čokoládou a skořicí

Teplé křupavé vafle, šťavnaté ovoce a posypané čerstvě mletými kakaovými boby se skořicí.

linka

Chilli káva

Silné espreso se špetkou chilli vám pomůže pořádně nastartovat do náročného dne.

linka

Sváteční utopenci

Jako dárek můžete přinést láhev vína, nebo výborné utopence připravné s hrubým kořením Steak pimienta nebo ostrou Harrisou.

linka

houbový koláč s černuchou

Slaný koláč z tvarohového těsta s hříbky a zapečený se smetanou a sýrem. Černucha dodá příjemnou oříškovou chuť.

linka

cuketový koláč s ricottou

Slaný koláč z listového těsta s cuketou a sýrem ricotta s naším úžasným Cafe de Paris a čerstvými bylinkami.

linka

Kuřecí tikka burger s chilli kaschmiri

Letní burger inspirovaný indickou kuchyní. Kuřecí maso je marinované v bílém jogurtu s kašmírským chilli a tandoori masalou.

linka

Zapečené müsli s pomerančovou kůrou

Domácí křupavé müsli zapečené s ořechy a pomerančovou kůrou.

linka

Hruškový koláč s mascarpone

Křehký koláč se smetanovým sýrem mascarpone, čerstvými hruškami a karamelizovaným cukrem se skořicí.

linka

Švestkový koláč s perníkovou drobenkou

Kynutý koláč s tenkou tvarohovou vrstvou, nakyslími švestkami a drobenkou z másla, cukru a perníkového koření.

linka

Kuřecí kousky s česnekovým pepřem

Kuřecí medailonky rychle opečené s česnekovým pepřem a potom zapečené se sýrem.

linka

Jarní závitky s jogurtovým dipem

Jarní závitky, to je čerstvá zelenina zabalená do rýžového papíru. Tak, aby šla pohodlně a elegantně jíst rukou.

linka

Nachos s fazolemi

nachos s fazolemi

Nachos vznikly jako nouzové jídlo, když v kuchyni již všechno došlo. Kuchařka vzala staré kukuřičné tortilly, nakrájela je na trojúhelníčky a rychle je opekla na pánvi. Rozprostřela je na plech, přidala fazole, chilli papričky, zralé avokádo a rychle to všechno zapekla se sýrem.

Příprava nachos je proto rychlá a přímo vybízí k tomu, spotřebovat všechno, co máme v lednici otevřené a musíme rychle spotřebovat.

 

SUROVINY:

  • tortillové chipsy
  • nakládané fazole v rajčatovém protlaku
  • 1-2 rajčata
  • kukuřice (nakládaná nebo mražená)
  • koření Chilli con carne
  • koření chilli chipotle
  • loupaná drcená rajčata (kečup, mexická salza, chilli omáčka...)
  • strouhaný sýr (výborný je například chedar)

 

Nejnáročnější z tohoto jednoduchého receptu je příprava omáčky: do kastrůlku dáme fazole naložené v rajčatovém protlaku a lehce je pomačkáme, aby tak polovina fazolí zůstala vcelku, přidáme na kostky nakrájené čerstvé rajče, kukuřici, naředíme omáčkou (drcená rajčata, salza, kečup) a dochutíme kořením Chilli con carne. Chilli con carne obsahuje důležitou složku: cumin. Toto koření dodá jídlu typickou vůni, kterou známe z každé mexické restauraci.

Omáčku krátce prohřejeme a zalijeme jí tortillové chipsy v misce. Nahoru přidáme strouhaný sýr a krátce zapečeme pod grilem. Opravdu stačí několik minut, než se sýr rozteče.

Velikonoční nádivka

velikonocni nadivkavelikonocni nadivkavelikonocni nadivka

Velikonoční nádivka, to je žemle spojená vajíčkem, hromada bylinek a maso. Za hromadu bylinek nám skvěle poslouží směs koření "Polévkové bylinky". Je tam hodně petrželky, něco bazalky, libečku a i trochu drcené sladké papriky, která nám udělá pěknou mozaiku.

 

SUROVINY:

poměr surovin na 1 porci:

 

Uvaříme si uzené maso a necháme ve vývaru vychladnout.

Rohlíky (housky, toustový chléb) nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu svlažíme vývarem z masa a přidáme žloutky. Můžeme opepřit a raději už nesolíme - uzené maso je slané, rohlíky jsou slané, vývar z masa je slaný. Nakonec přisypeme 1 - 2 lžíce Polévkových bylin pěkně rukama promícháme. Pokud je směs málo vláčná, přilijeme trochu vývaru.

Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a vylijeme do pekáčku, který jsme si vymastili a vysypali strouhankou.

Pečeme při 180 °C do zlatova. Jesli je nádivka pečená i uprosřed, zjistíme postaru zapíchnutou špejlí. Když se na šlejli nic nelepí, máme pečeno.

Nádivka je výborná i samotná. Ale, pokud k ní rychle ogrilujeme kousek kuřecího masa a přidáme zelený salát, dostaneme pokrm, kterým by se chlubila leckterá stylová restaurace.

velikonocni nadivka

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.