- Úvod
- Směsi koření
- Grilovací koření
- Grilovací koření na kuře
Nejlepší grilovací koření na kuře
Grilované kuře – papriková směs, ideální na přípravu marinády z oleje a piva a kuře při grilování potírat. Aby se nám paprika nespálila, je nejlepší koření rozmíchat s tekutinou a maso potírat.
Grilovaná křidélka – ostrá směs připravená z paprik i chilli, výborná na pikantní kuřecí křidýlka nebo paličky. Nejlepší je naložit křidýlka do oleje, koření a soli, nechat alespoň hodinu a pak grilovat. Když jsou křidýlka téměř hotová, namočíme je v marinádě z koření, kečupu a medu a necháme dopéct na grilu.
Medvědí gril – aromatické směs s mědvědím česnekem je skvělá na mariády připravené z oleje a kyselé složky, jako je bílé víno, pomerančový nebo ananasový džus. Bylinky jsou náchylné na rychlé spálení na grilu, proto je musíme namočit do marinády. Kuřecí plátky marinujeme minimálně hodinu a před grilováním přebytečnou marinádu otřeme, aby nám nekapala na gril.