- Úvod
- Cuketový koláč s ricottou a Cafe de Paris
SUROVINY
|
Cafe de Paris |
![]() |
Listové těsto rozválíme na velikost plechu (výška těsta 4-5 mm) a dáme ho plech s pečícím papírem.
Na másle podusíme několik minut nakrájenou šalotku s česnekem. Přilijeme decku bílého vína a necháme vstřebat tekutinu tak, abychom měli krémovou omáčku. Tou potřeme listové těsto a okraje potřeme vajíčkem.
V míse rozmícháme ricottu, 2 vajíčka, polovinu nasekaných čerstvých bylinek a dochutíme solí a pepřem. Ochucenou ricottou potřeme těsto, na ní dáme plátky cuket, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením Cafe de Paris.
Pečeme cca 25 minut v troubě při 200 °C. Upečený koláč poznáme, když je i ze spodu růžový. Čerstvý koláč posypeme druhou polovinou nasekaných bylinek a podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.