- Úvod
- Jarní závitky s jogutrtovým dipem
SUROVINY
Na dip:
|
Na závitky:
|
Francouzský salát |
Jarní závitky, to je čerstvá zelenina zabalená do rýžového papíru. Tak, aby šla pohodlně a elegantně jíst rukou. Proto se skvěle hodí jako rychlé pohoštění, na pikniky, k večernímu grilování.
Práce s rýžovým papírem není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Při použití se musí namočit v teplé vodě, aby změknul. Papír nechte ve vodě jen pár sekund a položte ho na mokrou utěrku, dokud ještě drží tvar. Pak ho naplňte a pohodlně zabalte. První 3 snězte sami, protože budou vypadat jako .... něco z horroru. Ale další již budou úžasné!
Připravíme dip z bílého jogurtu, do kterého přidáme pažitku, polovinu lžičky polotučné hořčice, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky koření Francouzský salát. Dip necháme v lednici odležet než připravíme závitky.
Na přípravu závitků si připravíme zeleninu. Okurku, mrkev, salát, papriku i pažitku si nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu si nakrájíme na plátky stejně dlouhé (asi 10 cm) aby se nám lépe balily. Pro práci s rýžovým papírem si dáme na stůl mokrou utěrku a misku s teplou vodou. V misce namočíme plátek rýžového papíru a položíme ho na utěrku. Na plátek dáme zeleninu a zabalíme.