Používáme cookies.
OK

KONTAKTY

ask4spice s.r.o.
Chotíkov 74
330 17 Plzeň sever
tel: +420 776 535 698
napište nám

Zákaznické recenze

Heureka - ověřeno zákazníky

KDE KOUPIT

Břeclav 17. listopadu 51
Mladá Boleslav Novákova 877
Nýřany Antonína Uxy 1134
Písek Drlíčov 149
Plzeň U letiště 2
Plzeň Vesecká 15, Černice
Přeštice Na Růžku 276
Rýmařov Husova 1314
Strakonice Bavorova 35
Tábor Třída 9. května 2886
Třinec Koperníkova 1164
Val. Meziříčí Komenského 1275

Objednávkový formulář

Využijte náš formulář pro rychlejší objednání více druhů koření.

Objednavka-offline

Objednavka-koreni-18-11.xls

 


Omáčka se zeleným pepřem

Omáčka se zeleným pepřem

SUROVINY

  • 250 ml smetany
  • zelený pepř
  • zeleninový bujón
  • voda
  • jíška
  • sůl
Zelený pepř
zelený pepř

Do kastrůlku dáme ½ kostky zeleninového bujónu, 250 ml vody a 2 lžíce celého zeleného pepře. Pomalu přivedeme k varu a hned potom přilijeme 250 ml smetany. Necháme alespoň 30 minut velmi zvolna povařit, aby zelený pepř změkl.
Když máme pepř „al dente“, omáčku dochutíme solí a kapkou citronové šťávy. Většinou je potřeba omáčku zahustit trochou světlé jíšky.


Steak na zeleném pepři


Zelený pepř podrtíme v hmoždíři, vetřeme do masa s trochou oleje. Maso necháme mimo lednici, aby srovnalo teplotu s okolím. Na rozpálenou pánev nebo gril dáme plátek masa a opečeme na požadovanou barvu. Maso sundáme z pánve a necháme ještě 5 minut odpočinout, aby se šťáva rozlila po celém mase. Solíme až těsně před podáváním.

 

steak na zeleném pepřisteak na zeleném pepři


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ