- Úvod
- Směsi koření
- Vanilkový cukr
Vanilkový cukr

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 59
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Vanilkový cukrSklademcena od 45,0 Kčcena od 39,1 Kč bez DPH
Vanilkový cukr
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 40 g | 45 Kč | 112.5 Kč |
malá kořenka | 60 g | 80 Kč | 133.3 Kč |
velký sáček | 400 g | 400 Kč | 100.0 Kč |
velká kořenka | 400 g | 440 Kč | 110.0 Kč |
kilogram | 1000 g | 800 Kč | 80.0 Kč |
Složení: cukr, vanilka (4%).
Vanilkový cukr je připravený z čistého cukru a mleté vanilky. Na příravu 1 kg vanilkového cukru jsme použili mletou vanilku připravenu z přibližně 25 vanilkových lusků z Madagaskaru. Používá se při pečení moučníků, čajového a vánočního pečiva nebo do pudinků. Lžičkou vanilkového cukru si můžeme dochutit i čaj.
Vanilkový cukr připravený z pravé vanilky je zcela jiný produkt, než cukr vanilinový. Vanilin je syntetické vanilkové aroma vyráběné chemickou cestou. Rozdíl mezi vanilkou a vanilinem je asi takový, jako aroma jahodových žvýkaček a aroma čerstvých jahod. Vanilka je ovšem posledních pár let VELMI drahá surovina a proto je vysoká cena i vanilkového cukru.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |