Logo
Po-Pá 8-20 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Bazalka

Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním. Použit... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
Cena bez DPH
od 16,5 Kč
cena od 19,0 Kč
ks
Číslo produktu:0102
EAN kód:8595666211027
Malý sáček (10 g):19 Kč
Malá kořenka (13 g):32 Kč
Velký sáček (100 g):110 Kč
Velká kořenka (100 g):150 Kč
Kilogram:329 Kč
Podobné produkty
    Bazalka sušená mrazem
    cena od 23,0 Kč
    cena od 20,0 Kč bez DPH
    cena od 23,0 Kč
    cena od 20,0 Kč bez DPH
    Skladem
    Kompletní specifikace

    Bazalka

    je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním.

    Použití v kuchyni: pizza, saláty, těstoviny (více)
    Léčivé účinky: antioxidační účinky, zpevňuje cévy, čistí ústní dutinu (více)

    Bazalka | Solomon - koření králů

    Anglický název: basil

    Latinské jméno:Ocimum basilicum

    Používaná část rostliny: listy

    Chuť a vůně: lehké, svěží aroma s nádechem peprmintu

    Zeměpisný původ: různé odrůdy bazalek rostou v mírném pásmu v Evropě, Asii, Africe i Americe

    Použití bazalky v kuchyni

    Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Zvláště čerstvé listy rychle ztrácí své nezaměnitelné aroma a svěží zelenou barvu. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním. Často se proto používá do zeleninových salátů, kde si ji můžeme naplno vychutnat. Typickým salátem s bazalkou je italské caprese – tence nakrájená rajčata proložená plátky mozarelly, lehce zalité olivovým olejem a balzamikovým octem a posypané čerstvě nasekanou bazalkou. Tento salát je velmi oblíbený po celém světě a podává se jako předkrm s pečivem, nebo jako příloha ke grilovaným masům.

    Dalším typickým použitím bazalky je omáčka pesto, vyráběná z bazalky, olivového oleje, piniových oříšků, česneku a tvrdého sýra. Rozdrcením a smícháním všech surovin vznikne pasta, kterou můžeme ochutit uvařené těstoviny nebo bramborové noky.
    Bazalku můžeme dále najít v bylinkových směsích jako je bouquet garni nebo provensálské bylinky.

    Léčivé účinky bazalky

    Bazalka obsahuje flavonoid luteolin, což je velmi účinný antioxidant. Má pozitivní účinek na organizmus, zpomaluje stárnutí buněk, zpevňuje a regeneruje cévy. Podle některých studií tato látka zajišťuje ochranou buněk před radiací.

    Lidové léčitelství používá bazalku na desinfekci ústní dutiny, bolestech a zánětech v krku. Éterické oleje z bazalky se používají při regeneraci, zahání únavu a odstraňuje stres.


    Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

    Suroviny:
    1,25 kg nových brambor, vydrhnutých
    2 lžíce olivového oleje
    1 kg rajčat, nejlépe masitých
    Sůl a čerstvě mletý pepř
    Bazalka
    80 – 100 g parmazánu, na jemnější verzi použijte mozarellu.
    Postup:
    Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5 cm plátky. Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, pokraďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a bazalkou. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčata pokapejte je olejem. Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut. Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.


    Dana Vaňurová, Libáň

    linka

    obaly koreni

    Sáčky

    Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

    Kořenky

    Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

    linka

    Nevíte kde koupit koření bazalka? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.

    Zboží zařazeno v kategoriích

    Ověřeno zákazníky

    ikony-platba-doprava

    Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

    Kde nás najdete

    Chotíkov 74

    330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

    Zákaznická podpora
    Logo
    www.KoreniKralu.cz
    Petr Bláha
    Petr Bláha
    Po-Pá 8-20 hod
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz