- Úvod
- Koření jednodruhové
- Bazalka sušená mrazem
Bazalka sušená mrazem

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 32
- Komentáře 0
- Související zboží4
- Bazalka sušená mrazemSklademcena od 28,0 Kčcena od 24,3 Kč bez DPH
Bazalka sušená mrazem
se používá na těstoviny, pizzu nebo saláty. Používá se převážně za studena nebo se přidává až na konci tepelné přípravy. Působením tepla ztrácí své bohaté aroma.
Zpracování: Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je nejšetrnější proces konzervace, při kterém se sušené bylinky ihned po sklizni hluboce zmrazí a poté se uzavřou do vakuové komory. Ve vakuu se krystalky ledu vypaří a surovina ztratí 95% své hmotnosti. Tímto způsobem se z bazalka zbaví pouze vody a všechny vonné látky zůstanou zachovány. To nelze docílit sebešetrnějším sušením teplým vzduchem.
Typy balení:
Balení | Obsah | Cena | Cena za 1 kg |
malý sáček | 3,5 g | 28 Kč | 8000 Kč |
malá kořenka | 5 g | 44 Kč | 8800 Kč |
VELKÝ sáček | 35 g | 170 Kč | 4857 Kč |
VELKÁ kořenka | 35 g | 220 Kč | 6286 Kč |
kilogram | 1000 g | 2100 Kč | 2100 Kč |
Anglický název: basil
Latinské jméno:Ocimum basilicum
Používaná část rostliny: listy
Chuť a vůně: lehké, svěží aroma s nádechem peprmintu
Zeměpisný původ: různé odrůdy bazalek rostou v mírném pásmu v Evropě, Asii, Africe i Americe
Použití:
Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Zvláště čerstvé listy rychle ztrácí své nezaměnitelné aroma a svěží zelenou barvu. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním. Často se proto používá do zeleninových salátů, kde si ji můžeme naplno vychutnat. Typickým salátem s bazalkou je italské caprese – tence nakrájená rajčata proložená plátky mozarelly, lehce zalité olivovým olejem a balzamikovým octem a posypané čerstvě nasekanou bazalkou. Tento salát je velmi oblíbený po celém světě a podává se jako předkrm s pečivem, nebo jako příloha ke grilovaným masům.
Dalším typickým použitím bazalky je omáčka pesto, vyráběná z bazalky, olivového oleje, piniových oříšků, česneku a tvrdého sýra. Rozdrcením a smícháním všech surovin vznikne pasta, kterou můžeme ochutit uvařené těstoviny nebo bramborové noky.
Bazalku můžeme dále najít v bylinkových směsích jako je bouquet garni nebo provensálské bylinky.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |
Nevíte kde koupit koření bazalka sušená mrazem? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.