Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Kampotský pepř černý

Kampotský pepř černý

Kampotský pepř černý balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 30 g 110 Kč 366.6 Kč mlýnek 50 g 260 Kč 520.0 Kč velký sáček  300 g 990 Kč 3... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 110,0 Kč
od 95,7 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0201
EAN kód:8595666212017
Podobné produkty
    Kampotský pepř červený
    0 hodnocení
    cena od 150,0 Kč
    cena od 130,4 Kč bez DPH
    cena od 150,0 Kč
    cena od 130,4 Kč bez DPH
    Skladem
      Kampotský pepř bílý
      0 hodnocení
      cena od 160,0 Kč
      cena od 139,1 Kč bez DPH
      cena od 160,0 Kč
      cena od 139,1 Kč bez DPH
      Skladem
      Kompletní specifikace

      bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

      Kampotský pepř černý

      baleníobsahcenacena za 100 g
      malý sáček30 g110 Kč366.6 Kč
      mlýnek50 g260 Kč520.0 Kč
      velký sáček 300 g990 Kč330.0 Kč

      Černý pepř se získává z nedozrálých (zelených) kuliček pepře, sklizených těsně pře tím, než se začnou zbarvovat do žluta. Po utržení se nechají krátce fermentovat. Při fermentaci se rozkládá chlorofyl a cukry na aromatické látky a povrh kuličky získá tmavohnědou barvu. Po fermentaci se pepř rychle suší na prudkém slunci. Díky fermentaci můžeme v černém pepři cítit podobné tóny jako má vanilka nebo černý čaj, při rozdrcení ucítíte čisté aroma černého pepře s náznakem čerstvé trávy a na konci specifické aroma černého čaje a vanilky. 

      Kampotsky pepr cerny natur

      Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní. Tento kultivar se příliš nehodí na průmyslové pěstování pepře, protože je náročný na péči i prostředí, kde roste. Proto se pěstování věnuje pouze malé množství farmářů, kteří vyprodukují velmi omezené množství pepře. Svého pepře si ovšem velmi cení a dávají mu maximální péči a čas. Všechen pepř je ručně sbírán a několikakrát tříděn a separován, aby všechny kuličky byly správně zralé, čisté a usušené. Ihned po usušení je vakuově zabalen a letecky doslán do Evropy.

      Kampotsky pepr

      Jaký je rozdíl mezi klasickým pepřem a kampotským pepřem?

      Je to stále pepř, ale sklizen v době plné zralosti, rychle a šetrně zpracovaný a během několika týdnů dopravený na váš stůl. Klasický pepř je sklízen kombajny, fermentován v obřích silech a uskladňován v kontejnerech po dobu několika měsíců. Výsledek je potom stejný, jako když ochutnáte rajče utržené v červenci z keře a rajče koupené v únoru v supermarketu. Jahody ze zahrady a jahody dovážené ze Španělska nebo Egyptu.

      Proč je kampotský pepř tak drahý?

      Kampotského pepře se vyprodukuje pouze omezené množství, a přitom se na jeho výrobě podílí mnoho lidí. Pepř se sklízí déle než obvykle, aby se rozvinula jeho chuť. Tím ale část úrody přezraje, sežerou ho ptáci a poškodí počasí. Pepř potom neputuje do Evropy kontejnerovou dopravou ale letecky, abychom ho dostali na stůl co nejčerstvější.

      Zboží zařazeno v kategoriích

      Ověřeno zákazníky Zlato!

      Najdete nás i na MALL.CZ

      ikony-platba-doprava

      Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

      Kde nás najdete

      Chotíkov 74

      330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

      Zákaznická podpora
      Logo
      www.KoreniKralu.cz
      Petr Bláha
      Petr Bláha
      Po-Pá 8-17 hod
      Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.