Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Kampotský pepř červený

Kampotský pepř červený

Kampotský pepř červený balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 30 g 150 Kč 500.0 Kč mlýnek 50 g 310 Kč 620.0 Kč velký sáček  300 g 1300 K... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 150,0 Kč
od 130,4 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0202
EAN kód:8595666212024
Podobné produkty
    Kampotský pepř černý
    0 hodnocení
    cena od 110,0 Kč
    cena od 95,7 Kč bez DPH
    cena od 110,0 Kč
    cena od 95,7 Kč bez DPH
    Skladem
      Kampotský pepř bílý
      0 hodnocení
      cena od 160,0 Kč
      cena od 139,1 Kč bez DPH
      cena od 160,0 Kč
      cena od 139,1 Kč bez DPH
      Skladem
      Kompletní specifikace

      bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

      Kampotský pepř červený

      baleníobsahcenacena za 100 g
      malý sáček30 g150 Kč500.0 Kč
      mlýnek50 g310 Kč620.0 Kč
      velký sáček 300 g1300 Kč433.3 Kč

      Červený pepř se získává z úplně zralých kuliček pepře. Kuličky získají sytě červenou barvu a ve slupce je více cukru a aromatických látek. Červené kuličky se ovšem rychle kazí a jsou oblíbeným zdrojem potravy ptáků. Proto se musí rychle sklidit a ihned se musí sušit, aby nezačal přirozený proces fermentace. Díky úplné zralosti a absence fermentace má pepř ovocné a květinové aroma, a naopak chybí zemité aroma typické pro černý pepř. Pepř má výraznou chuť a pro své ovocné aroma se skvěle kombinuje s citrusovým ovocem a hodí se i do dezertů.

      Kampotsky pepr

      Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní. Tento kultivar se příliš nehodí na průmyslové pěstování pepře, protože je náročný na péči i prostředí, kde roste. Proto se pěstování věnuje pouze malé množství farmářů, kteří vyprodukují velmi omezené množství pepře. Svého pepře si ovšem velmi cení a dávají mu maximální péči a čas. Všechen pepř je ručně sbírán a několikakrát tříděn a separován, aby všechny kuličky byly správně zralé, čisté a usušené. Ihned po usušení je vakuově zabalen a letecky doslán do Evropy.

      Kampot, Kambodža

      Jaký je rozdíl mezi klasickým pepřem a kampotským pepřem?

      Je to stále pepř, ale sklizen v době plné zralosti, rychle a šetrně zpracovaný a během několika týdnů dopravený na váš stůl. Klasický pepř je sklízen kombajny, fermentován v obřích silech a uskladňován v kontejnerech po dobu několika měsíců. Výsledek je potom stejný, jako když ochutnáte rajče utržené v červenci z keře a rajče koupené v únoru v supermarketu. Jahody ze zahrady a jahody dovážené ze Španělska nebo Egyptu.

      Proč je kampotský pepř tak drahý?

      Kampotského pepře se vyprodukuje pouze omezené množství, a přitom se na jeho výrobě podílí mnoho lidí. Pepř se sklízí déle než obvykle, aby se rozvinula jeho chuť. Tím ale část úrody přezraje, sežerou ho ptáci a poškodí počasí. Pepř potom neputuje do Evropy kontejnerovou dopravou ale letecky, abychom ho dostali na stůl co nejčerstvější.

      Zboží zařazeno v kategoriích

      Ověřeno zákazníky Zlato!

      Najdete nás i na MALL.CZ

      ikony-platba-doprava

      Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

      Kde nás najdete

      Chotíkov 74

      330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

      Zákaznická podpora
      Logo
      www.KoreniKralu.cz
      Petr Bláha
      Petr Bláha
      Po-Pá 8-17 hod
      Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.