- Úvod
- Enchiladas s trhaným kuřecím masem
Suroviny
|
Xoco enchilada |
![]() |
Postup:
1.) Začneme tím, že si dáme očištěné kuřecí maso do osolené studené vody a maso povaříme asi 20 minut doměkka. A nebo! Zpracujeme pečené kuřecí maso, které nám zbylo od včerejška.
2.) Než se maso uvaří, připravíme si omáčku. Do rendlíku s kapkou oleje si dáme zpěnit cibulku, po chvíli přidáme česnek, asi polovinu jallapeňo papričky (bez semínek, pokud nemáme rádi pálivé). Přidáme loupaná rajčata a koření xoco enchilada. Vše necháme společně podusit. V závěru přidáme čerstvý koriandr a podle chuti dosolíme.
3.) Vařené maso natrháme vidličkou na vlákna, kterým plníme připravené tortilly. K masu přidáme omáčku a tortilly opatrně zabalíme. Do zapékací misky k tortillám přidáme i zbytek omáčky a zasypeme strouhaným čedarem. Tortilly zapékáme v předehřáté troubě na 180' C asi 15 minut.
4.) Enchaladas můžeme podávat se zakysanou smetanou a limetkou.