- Úvod
- Směsi koření
- Xoco enchilada
Xoco enchilada

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 25
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Xoco enchiladaSklademcena od 30,0 Kčcena od 26,1 Kč bez DPH
Xoco enchilada
[šoko enčiláda]
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 25 g | 30 Kč | 120.0 Kč |
malá kořenka | 35 g | 51 Kč | 145.7 Kč |
velký sáček | 250 g | 210 Kč | 84.0 Kč |
velká kořenka | 250 g | 250 Kč | 100.0 Kč |
kilogram | 1000 g | 440 Kč | 44.0 Kč |
Složení: česnek, cibule, kakao, uzená paprika, chilli chipotle, cumin, paprika
Kakao pochází ze střední Ameriky, kde ho používali Májové a Aztékové nejen k jídlu. Kakaové boby se používali jako platidlo i jako oběť pro bohy. Aztékové vyráběli z kakaových bobů placky nebo nápoj s chilli a vanilkou. Z aztéckého jazyka Nahuatl pochází i název pro čokoládu xocolātl [šokolatl]. Široké použití čokolády se dochovalo ve středoamerické kuchyni dodnes. Mexická kuchyně často používá čokoládu nebo kakao do ostrých omáček.
Enchilada je mexický pokrm podobný italským lasagním. Jsou to tortillové placky naplněné směsí masa, zeleniny a fazolí, zalité kořeněnou rajčatovou omáčkou a zapečené se sýrem. Koření Xoco enchilada je skvělé nejen na přípravu této mexické speciality, ale i na přípravu fazolí, dušené zeleniny, nebo do mletého masa.
Enchiladas s trhaným kuřecím masem
Zapečené tortilly plněné kuřecím masem, zalité pikantní rajčatovou omáčkou a zapečené s čedarem. Objevte tajnou ingredienci mexické kuchyně!
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |