Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Hruškový koláč s mascarpone a skořicí
Hruškový koláč s mascarpone a skořicí

Hruškový koláč s mascarpone

SUROVINY

Na těsto:

  • 150 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 5 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce vody

Na náplň

  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 velké hrušky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Skořice mletá

Skořice mletá

cinnamon powder

Na těsto potřebujeme studené máslo, mouku i vodu. Do robotu dáme máslo, cukr a pomalu mícháme za postupného přidávání mouky. Nakonec přidáme 3 až 4 lžíce studené vody a vypracujeme hladké těsto. Těsto nesmíme zpracovávat příliš dlouho, protože se může stát gumovým a tuhým. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet a vychladit.
Po vyndání z lednice těsto rychle prohněteme a vyválíme do tvaru formy. Formu vymažeme máslem, vložíme vyválené těsto, zařízneme přečnívající okraje a přitiskneme k formě. Těsto propícháme vidličkou a dáme péct do trouby při 160 °C na 20 – 25 minut.
Při pečení těsta si připravíme náplň. Vyšleháme mascarpone s cukrem, vajíčky, citronovou šťávou a lžičkou mleté skořice. Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na plátky.
Náplň dáme na předpečený koláč, navrch naskládáme hrušky a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám zkaramelizuje. Koláč vrátíme do trouby a dopečeme při 160 °C asi 40 minut.

Hruškový koláč s mascarponeHruškový koláč s mascarponeHruškový koláč s mascarpone

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.