Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Skořice mletá

Skořice mletá balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 30 g 33 Kč 110.0 Kč malá kořenka 40 g 54 Kč 135.0 Kč velký sáček  300 g 250 Kč 83.3... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 33,0 Kč
od 28,7 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0128
EAN kód:8595666211287
Podobné produkty
    Skořice celá 8 cm
    34 hodnocení
    cena od 32,0 Kč
    cena od 27,8 Kč bez DPH
    cena od 32,0 Kč
    cena od 27,8 Kč bez DPH
    Skladem
      Skořice drcená
      0 hodnocení
      cena od 40,0 Kč
      cena od 34,8 Kč bez DPH
      cena od 40,0 Kč
      cena od 34,8 Kč bez DPH
      Skladem
        Skořice cejlonská mletá
        245 hodnocení
        cena od 35,0 Kč
        cena od 30,4 Kč bez DPH
        cena od 35,0 Kč
        cena od 30,4 Kč bez DPH
        Skladem
        Kompletní specifikace

        bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

        Skořice mletá

        baleníobsahcenacena za 100 g
        malý sáček30 g33 Kč110.0 Kč
        malá kořenka40 g54 Kč135.0 Kč
        velký sáček 300 g250 Kč83.3 Kč
        velká kořenka300 g290 Kč96.7 Kč
        kilogram1000 g500 Kč50.0 Kč

        Skořice se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská).

        Skořice celá, Cinnamon stick, Cinnamomum burmannii

        Jiné názvy: skořice indonéská

        Anglický název: cinnamon

        Latinské jméno:Cinnamomum burmannii

        Používaná část rostliny: kůra

        Chuť a vůně: velmi aromatická, nasládlá

        Zeměpisný původ: Indonésie

        Použití skořice v kuchyni

        Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indická směs Garam másala obsahující skořici se přidává do luštěnin, zeleninových omáček nebo ke kuřecímu masu. Jihočínská směs pěti vůní, která obsahuje kromě skořice také sečuánský pepř, badyán, fenykl a hřebíček, se používá na kuřecí nebo kachní maso. V Indonésii a Thajsku je často součástí ostrých karí past, bez kterých by zdejší kuchaři nemohli existovat.

        linka

        Klasický britský dezert ze zbylého mazance, jablek, smetany, vajíček, skořice a citronové kůry. Mimo sezónu velikonoc můžeme použít vánočku nebo toustový chléb.

        linkaHruškový koláč s mascarponeSkvělý koláč z čerstvých hrušek a náplně ze smetanového sýra mascarpone a zapečeného se skořicí.

        linka

        Historie skořice

        Skořici zná lidstvo skoro 4000 let, ale ještě poměrně nedávno (ve 14. století) získávali skořici domorodci z divoce rostoucích stromů v pralese. Potom ale přišli Evropané a začali vysazovat první plantáže skořicovníků. Skořice je vlastně kůra sloupnutá převážně z tříletých větviček, které jsou zbaveny všech postraních větévek a listů. Dále je kůra zbavena hořké vnější vrstvy a zbytků vnitřního lýka. Pak jsou pásy kůry sušeny na přímém slunci, kde získávají svoji typicky hnědočervenou barvu a hlavně se kroutí do úhledných roliček. Po usušení se třídí podle barvy a tloušťky a je nařezána na exportní délku 8 – 100 cm. Nesouměrné kousky a zlomky se prodávají zvlášť na semletí. K tomu ale odchází již většinou v Evropě, stejně jako u jiného koření.

        Pěstování a zpracování skořice

        Přestože botanici znají více než 150 druhů skořicovníku, pro potravinářské účely se používají tři. Skořicovník pravý nebo cejlonský, Skořicovník burmanův nebo indonéský a Skořicovník čínský. Za nejkvalitnější je považována skořice cejlonská, má největší obsah vonných silic a má jemnou chuť i vůni a tvoří krásné pravidelné svitky. Do Evropy se dlouho dovážela jen tato cejlonská skořice, kterou ale v poslední době začíná nahrazovat skořice indonéská. Rozdíl mezi těmito skořicemi poznají pouze uznávaní odborníci, ale nižší cenu této skořice ocení všichni. Poslední jmenovaná skořice čínská se také nazývá kasia (nebo cassia). Nemá takovou uhlazenou chuť jako cejlonská a netvoří pravidelné svitky. Nejčastěji ji můžeme najít v asijských kořenících směsích nebo v mleté formě.

        linka

        obaly koreni

        Sáčky

        Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

        Kořenky

        Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

        Zboží zařazeno v kategoriích

        Ověřeno zákazníky Zlato!

        Najdete nás i na MALL.CZ

        ikony-platba-doprava

        Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

        Kde nás najdete

        Chotíkov 74

        330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

        Zákaznická podpora
        Logo
        www.KoreniKralu.cz
        Petr Bláha
        Petr Bláha
        Po-Pá 8-17 hod
        Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.