- Úvod
- Kuřecí tikka burger
SUROVINY (4 porce)
Maso:
|
Omáčka:
|
Burgery:
|
Maso naložíme do marinády připravené z bílého jogurtu, kašmírského chilli, směsi tandoori masala, trochy citronové šťávy. Dosolíme podle chuti a maso necháme v marinádě nejlépe do druhého dne, alespoň však 1 hodinu.
Studenou omáčku připravíme velmi jednoduše smícháním smetany a bílého jogurtu (4 a 4 lžíce), a ochucením jemným kari a trochou citronové šťávy. Promícháme, ochutnáme a dochutíme solí, cukrem a třeba trochou čerstvě mletého pepře. Omáčku také necháme alespoň 30 minut proležet.
Před vložením na gril seškrábneme přebytečnou marinádu a grilujeme. Kuřecí maso by uprostřed nemělo být růžové, ale přílišné grilování maso jenom vysuší. Maso po 5 minách na grilu rozkrojte a zkontrolujte, jestli je už pečené.
Rozřízlé hamburgerové bulky nahřejeme na grilu. Na spodní i horní díl bulky dáme lžíci připravené kari omáčky, a skládáme maso, plátek rajčete a listový salát. Přiklopíme a hned podáváme.