Úvod » Směsi koření » Tandoori masala
Mírně pikantní indická směs koření s výraznou vůní po cuminu. Skvělá na kuřecí maso, minutky, zeleninu nebo luštěniny. Výborně se hodí do indických kořeněných omáček s kuřecím, vepřovým i jehněčím masem. Tandoori masala s bílým jogurtem je skvělá marináda na kuřecí maso.
Tandoori (česky „tandúr“) je asi 1 metr vysoká kruhová pec, kde se topí dřevěným uhlím a peče se v ním maso na jehlách a chlebové placky. Používá se od Turecka až po Čínu.
Koření je však připraveno hlavně pro známý recept kuře tandoori z Indie a Pákistánu. Kuřecí maso se nakládá do směsi koření, bílého jogurtu a pak se peče v peci tandoori, nebo na běžném grilu.
Složení: koriandr, cumin, česnek, sůl (15 %), zázvor, chilli.
Sáček 60 ml - 35 g
Kořenka 80 ml - 45 g
Sáček 600 ml - 350 g
Kořenka 600 ml - 350 g
Letní burger inspirovaný indickou kuchyní. Kuřecí maso je marinované v bílém jogurtu s kašmírským chilli a tandoori masalou.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. |
KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |