- Úvod
- Směsi koření
- Tandoori masala
Tandoori masala

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 82
- Komentáře 0
- Související zboží4
- Tandoori masalaSklademcena od 27,0 Kčcena od 23,5 Kč bez DPH
Tandoori masala
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 30 g | 27 Kč | 90.0 Kč |
malá kořenka | 40 g | 46 Kč | 115.0 Kč |
velký sáček | 300 g | 200 Kč | 66.7 Kč |
velká kořenka | 300 g | 240 Kč | 80.0 Kč |
kilogram | 1000 g | 360 Kč | 36.0 Kč |
Složení: koriandr, cumin, česnek, sůl (15 %), zázvor, chilli.
Mírně pikantní indická směs koření s výraznou vůní po cuminu. Skvělá na kuřecí maso, minutky, zeleninu nebo luštěniny. Výborně se hodí do indických kořeněných omáček s kuřecím, vepřovým i jehněčím masem. Tandoori masala s bílým jogurtem je skvělá marináda na kuřecí maso.
Tandoori (česky „tandúr“) je asi 1 metr vysoká kruhová pec, kde se topí dřevěným uhlím a peče se v ním maso na jehlách a chlebové placky. Používá se od Turecka až po Čínu.
Koření je však připraveno hlavně pro známý recept kuře tandoori z Indie a Pákistánu. Kuřecí maso se nakládá do směsi koření, bílého jogurtu a pak se peče v peci tandoori, nebo na běžném grilu.
Letní burger inspirovaný indickou kuchyní. Kuřecí maso je marinované v bílém jogurtu s kašmírským chilli a tandoori masalou.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |