Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Sváteční utopenci
Sváteční utopenci

sváteční utopenci

SUROVINY

Nálev

    • 400 ml vody
    • 250 ml octa
    • 1 pl cukru
    • 1 čl soli
    • 10 kuliček nového koření
    • 10 kuliček zeleného pepře
    • 10 ks bobkového listu

Ostatní

    • 10 ks špekáčků
    • 3 červené cibule

 

Na klasickou verzi

 

Na ostrou verzi

    • Koření Harrisa
    • Plnotučná hočice
    • Nakládané feferonky (kozí rohy)
Steak pimienta
Steak pimienta
Harrisa
Harrisa

linka

Na nálev všechny suroviny přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr a sůl. Nálev necháme zchladnout.

Špekáčky oloupeme a nakrájíme podle velikosti sklenice. Do velké sklenice je pouze nařízneme jako bagetu. Do našich půl listrových jsme je nakrájeli na poloviny. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.

Při přípravě klasické verze naskládáme špekáčky do sklenic a proložíme je cibulí. Špekáčky posypeme kořením Steak pimienta, které obsahuje hrubě drcený pepř, koriandr, jalovec a žádnou sůl. Sklenici dolejeme nálevem, zavíčkujeme a necháme 1 týden v chladu proležet.

Na ostré utopence přidáme trochu plnotučné hořčice, kterou lehce potřeme špekáčky na řezné straně. Posypeme kořením Harrisa, ale pozor na množství! Je to hodně ostré koření. Špekáčky pak naskládáme do sklenice a proložíme je cibulí a nakládanými feferonkami. Sklenici opět zalijeme nálevem a necháme týden v chladu proležet.

Sváteční utopenci

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.