- Úvod
- Sváteční utopenci
SUROVINYNálev
Ostatní
Na klasickou verzi
Na ostrou verzi
|
Steak pimienta |
![]() |
Harrisa |
![]() |
Na nálev všechny suroviny přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr a sůl. Nálev necháme zchladnout.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme podle velikosti sklenice. Do velké sklenice je pouze nařízneme jako bagetu. Do našich půl listrových jsme je nakrájeli na poloviny. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.
Při přípravě klasické verze naskládáme špekáčky do sklenic a proložíme je cibulí. Špekáčky posypeme kořením Steak pimienta, které obsahuje hrubě drcený pepř, koriandr, jalovec a žádnou sůl. Sklenici dolejeme nálevem, zavíčkujeme a necháme 1 týden v chladu proležet.
Na ostré utopence přidáme trochu plnotučné hořčice, kterou lehce potřeme špekáčky na řezné straně. Posypeme kořením Harrisa, ale pozor na množství! Je to hodně ostré koření. Špekáčky pak naskládáme do sklenice a proložíme je cibulí a nakládanými feferonkami. Sklenici opět zalijeme nálevem a necháme týden v chladu proležet.