- Úvod
- Velikonoční nádivka
Suroviny
|
Velikonoční nádivka |
![]() |
Uvaříme si uzené a vepřové maso (každé zvlášť) a vývar vychladnout.
Rohlíky (housky, toustový chléb) nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu svlažíme vývarem z vepřového masa a přidáme žloutky. Můžeme opepřit a raději už nesolíme - uzené maso je slané a rohlíky jsou slané. Nakonec přisypeme 1 - 2 lžíce koření Velikonoční nádivka pěkně rukama promícháme. Pokud je směs málo vláčná, přilijeme trochu vývaru.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a vylijeme do pekáčku, který jsme si vymastili a vysypali strouhankou.
Pečeme při 180 °C do zlatova. Jesli je nádivka pečená i uprosřed, zjistíme postaru zapíchnutou špejlí. Když se na šlejli nic nelepí, máme pečeno.