- Úvod
- Zapečené müsli s jablky a pomerančovou kůrou
SUROVINY
|
Pomerančová kůra |
![]() |
Smícháme vločky, semínka a ořechy. Ovoce zatím necháme stranou, při zapékání se snadno spálí a zhořkne, proto ho budeme do müsli přidávat až po zapečení. V kastrůlku si opatrně rozehřejme agávový sirup, olivový olej, lžičku pomerančové kůry a špetku soli. Směs jenom rychle rozpustíme a zalijeme jí směs vloček a ořechů. Pokud se vám nepodaří sehnat agávový sirup, stejnou roli udělá i med nebo javorový sirup. Müsli důkladně promícháme, aby všechny vločky byly spojeny se sirupem.
Dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do trouby na 175 °C 15-20 minut. Po 10 minutách mysli promícháme a necháme dopéct. Mysli se má krásně rozvonět a získat zlatavou barvu, pak ho vyndáme z trouby a do horké směsi zamícháme sušené ovoce - jablka, hrozinky a brusinky.
Po vychladnutí ho uložíme do vzduchotěsné nádoby, aby nezvlhlo a neztratilo svoji nádhernou křupavost!