Logo
Po-Pá 8-20 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Jalovec celý

Jalovec celý - aromatické plody jalovce se používají ke zvěřině nebo skopovému.Jalovec se výborně se kombinuje s červeným vínem, tymiánem a česnekem. ... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
Cena bez DPH
od 20,0 Kč
cena od 23,0 Kč
ks
Číslo produktu:0109
EAN kód:8595666211096
Malý sáček (20 g):23 Kč
Malá kořenka (25 g):38 Kč
Velký sáček (200 g):180 Kč
Velká kořenka (200 g):230 Kč
Kilogram:476 Kč
Kompletní specifikace

Jalovec celý

- aromatické plody jalovce se používají ke zvěřině nebo skopovému.Jalovec se výborně se kombinuje s červeným vínem, tymiánem a česnekem. Může být použit i při nakládání zeleniny a hub a vůni jalovce známe i z ginu nebo borovičky.

Jalovec, Juniper

Použití:

Jalovec je jedno z mála koření, které má domovinu ve střední Evropě. Proto je typický v rakouské, bavorské a české kuchyni. Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí ke zvěřině, nebo k masu, kterému chceme dát nádech zvěřiny. Jako například kuře nebo kachna na divoko. Při přípravě zvěřiny se jalovec nejčastěji používá v celku společně s celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Dobře se také kombinuje s červeným vínem, nejčastěji při nakládání a marinování mas před pečením.
V německé kuchyni je jalovec nejčastěji součástí kyselého zelí, které známe i z našich krajů. Nakrouhané zelí se nakládá do velkých dřevěných sudů spolu s kmínem, jalovcem a bobkovým listem a konzervuje se mléčným kvašením. Kyselé zelí se podává za studena i za tepla jako salát i sako příloha ke klobásám nebo k uzenému masu. Kyselé zelí obsahuje velké množství vitamínu C a dalších prospěšných látek. Po dlouhá staletí bylo pro Evropany důležitou součástí jídelníčku, protože zvláště v zimních měsících to byl jediný dostupný zdroj vitamínů.
Jalovec se používá i při výrobě destilátů, z nichž je nejznámější gin a borovička.

Jalovec, Juniper

Historie:

Jalovec se používá po celou historii Evropy, kam oko historikovo dohlédne. Ve starém Egyptě se používal v kuchyni, medicíně i k balzamování těl zesnulých. Koš s plody jalovce byl nalezen i Tutanchamonově hrobce. Ze starého Říma máme doklady o sporu o používání jalovce jako levné náhražky drahého pepře. Ve středověku je poté nejčastěji zmiňován jako účinný prostředek proti morovým nákazám a jiným pohromám (hadi, štíři, čarodějnice, krupobití atd.). Pro lékařské účely se však používá dodnes a to převážně pro svoje antibakteriální účinky a jako účinný prostředek při léčbě močových cest a ledvin.

Pěstování a zpracování:

Jalovec je stálezelený jehličnatý strom dorůstající do výšky až 2 metry. Má velice ostré, tmavě zelené jehlice uspořádané po třech. Plody jsou zelené po dva roky, až poté dozrávají na konci léta (září-říjen). Plody se poté pomalu suší při teplotě do 30°C, aby se uchovaly cenné esenciální oleje. Plody se většinou mohou volně sbírat, musíme však brát v potaz, že jalovce jsou většinou chráněné.

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

linka

Nevíte kde koupit koření jalovec celý? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-20 hod
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz