Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Nové koření celé

Nové koření celé

Nové koření celé balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 20 g 31 Kč 155.0 Kč malá kořenka 30 g 55 Kč 183.3 Kč velký sáček  200 g 230 Kč 1... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 31,0 Kč
od 27,0 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0117
EAN kód:8595666211171
Podobné produkty
    Nové koření mleté
    4 hodnocení
    cena od 39,0 Kč
    cena od 33,9 Kč bez DPH
    cena od 39,0 Kč
    cena od 33,9 Kč bez DPH
    Skladem
    Kompletní specifikace

    bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

    Nové koření celé

    baleníobsahcenacena za 100 g
    malý sáček20 g31 Kč155.0 Kč
    malá kořenka30 g55 Kč183.3 Kč
    velký sáček 200 g230 Kč115.0 Kč
    velká kořenka200 g270 Kč135.0 Kč
    kilogram1000 g600 Kč60.0 Kč

    Kuličky nového koření se nejčastěji přidávají do masových vývarů, omáček i polévek. Lehce podrcené kuličky se přidávají do marinád na kuřecí a vepřové maso nebo do základů na guláš.

    Nové koření, Allspice, Pimenta dioica

    Použití nového koření v kuchyni

    Nové koření se používá stejnou měrou celé i mleté. Celé kuličky nového koření se nejčastěji přidávají do masových vývarů, omáček i polévek. Lehce podrcené kuličky se přidávají do marinád na kuřecí a vepřové maso, nebo do základů na guláš. Často se přidává i při rýže, spolu hřebíčkem a bokovým listem. Smícháním nového koření s černým, bílým a zeleným pepřem získáme krásně aromatickou a pikantní směs do mlýnku na koření. Aromatické kuličky se přidávají i do vonných směsí (potpourri).

    Mleté nové koření je častou přísadou do kořenících směsí a to nejen na maso a grilování, ale i do perníku nebo do jablečných koláčů a závinů. Špetka nového koření patří i do rajské omáčky nebo do kečupu.

    Historie nového koření

    Nové koření bylo přivezeno z objevitelských cest do Ameriky v 15. století, ale trvalo dalších 200 let, než si našlo cestu na Evropský stůl. Pravidelné dodávky do Anglie začaly až v roce 1737 a nové koření se začalo používat na dochucení ryb a zvěřiny. Právě relativně opožděný příchod do Evropy dal tomu koření název „nové koření“.

    Pěstování a zpracování nového koření

    Pimentovník pravý (Pimenta dionica) je tropický stálezelený strom vysoký 10-15 m s oválnými, lesklými listy. Stromy začínají plodit po pátém roce a jsou plně plodící dvacet let. Kvete malými bílými květy, po nichž se v létě objeví malé zelené plody. Plody zráním získávají tmavě fialovou barvu, ale sklízejí se ihned, když dorostou plné velikosti. Při dozrávání totiž začínají rychle ztrácet vonné silice. Výška stromů znesnadňuje strojní sklizeň, proto je stále běžný ruční sběr. Plody se nechají několik dní „vypotit“, a pak se suší na slunci, čímž získávají svoji typickou tmavohnědou barvu.

    linka

    obaly koreni

    Sáčky

    Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

    Kořenky

    Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

     

    Zboží zařazeno v kategoriích

    Ověřeno zákazníky Zlato!

    Najdete nás i na MALL.CZ

    ikony-platba-doprava

    Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

    Kde nás najdete

    Chotíkov 74

    330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

    Zákaznická podpora
    Logo
    www.KoreniKralu.cz
    Petr Bláha
    Petr Bláha
    Po-Pá 8-17 hod
    Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.