Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Pískavice mletá

Pískavice mletá

Pískavice mletá balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 30 g 25 Kč 83.3 Kč malá kořenka 40 g 44 Kč 110.0 Kč velký sáček  300 g 180 Kč 60.... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 25,0 Kč
od 21,7 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0168
EAN kód:8595666211683
Kompletní specifikace

bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

Pískavice mletá

baleníobsahcenacena za 100 g
malý sáček30 g25 Kč83.3 Kč
malá kořenka40 g44 Kč110.0 Kč
velký sáček 300 g180 Kč60.0 Kč
kilogram1000 g230 Kč23.0 Kč

Pískavice nejvíce se používá do indické kuchyně do omáček a čočky. V balkánské kuchyni je důležitou součástí koření čubrica, která se používá na špízy, mletá masa i saláty. V Gruzii a Arménii se pískavicí koření mletá masa.

Piskavice recke seno, fenugreek | Solomon - koření králů

Jiné názvy: pískavice řecké seno, 

Anglický název: fenugreek

Latinské jméno:  Trigonella foenum-graecum

Používaná část rostliny: semena

Chuť a vůně: kořeněné aroma připomínající kari, nezralé ořechy a javorový sirup, chuť je výrazně hořká.

Použití pískavice

Pískavice řecké seno pochází z blízkého východu. Nejstarší nálezy této plodiny jsou z dnešního Iráku a jsou starší než 6000 let. Semínka pískavice byla nalezena v hrobce Tutanchamona a první písemná zmínka je ze starého Říma. Byl to recept na víno ochucené pískavicí z 1. století.

Dnes je největší producentem Indie, kde se ovšem také nejvíce pískavice spotřebuje. Pískavice je důležitým prvkem směsí kari, kterým dodává svoji specifickou chuť. Samotná chuť pískavice je ovšem nepříjemně hořká. Indická kuchyně si však s touto nepříjemnou vlastností dokáže poradit. Hořká chuť pomalu mizí při tepelné úpravě a když koření pomalu zahřejeme na oleji, hořká chuť ustoupí. Při pražení suchého koření však musíme být opatrní na přepálení.

Pískavice řecké seno se používá také v balkánské kuchyni, je součástí tradiční směsi koření čubrica a používá se do mletých mas, masových špízů a na grilovanou zeleninu.

Oblíbená je také v Armenii, kde používají pískavici nejen na pečení a grilování mas, ale do mleté pískavice se nakládá hovězí maso před sušením. Takto se vyrábí arménská „šunka“ bastruma. 

 

Obsah alergenů podle atestu z 29.11.2020:

Alergenneobsahujemožné stopyobsahuje
1) LepekX  
2) KorýšiX  
3) VejceX  
4) ArašídyX  
5) SójaX  
6) MlékoX  
7) OřechyX  
8) CelerX  
9) HořčiceX  
10) SezamX  
11) SiřičitanyX  
12) Vlčí bobX  
13) MěkkýšiX  

 

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

linka

Nevíte kde koupit koření pískavice mletá? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.