Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Bobkový list mletý se používá převážně do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo h... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 30,0 Kč
od 26,1 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0192
EAN kód:8595666211928
Malý sáček (20 g):30 Kč
Malá kořenka (30 g):55 Kč
Velký sáček (200 g):200 Kč
Velká koř. (200 g):250 Kč
Kilogram:700 Kč
Kompletní specifikace

bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

Bobkový list mletý

se používá převážně do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Mletý bobkový list se nejčastěji používá do omáček a hustých polévek (jako je bramboračka nebo gulášovka) . Mletý bobkový list má sice o něco málo silnější aroma, ale odpadá starost se scezením omáček a polévek, nebo hledání celých listů v mase nebo rýži.

Typy balení:

BaleníObsahCenaCena za 1 kg
malý sáček20 g30 Kč1500 Kč
malá kořenka30 g55 Kč1833 Kč
VELKÝ sáček200 g200 Kč1000 Kč
VELKÁ kořenka200 g250 Kč1250 Kč
kilogram1000 g700 Kč700 Kč

 

Bobkový list, Bay Leafe

Jiné názvy: vavřín, bobek

Anglický název: bay leaves

Latinské jméno:Laurus nobilis

Používaná část rostliny: listy

Chuť a vůně: lehká, svěží vůně s nádechem peprmintu

Zeměpisný původ rostliny: jižní Evropa, západní Asie

Použití:

Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se dále používají na přípravu salátů, nebo při vaření. Čerstvý i sušený bobkový list je součástí tradiční francouzské směsi bouquet garni spolu s petrželí, tymiánem, estragonem, hřebíčkem a česnekem. Tato směs celého koření se balí do svitků nebo do bavlněných sáčků a používá se do polévek, vývarů, omáček a pod maso.
Aromatické bobkové listy se také výborně hodí k jemnému masu mořských ryb. V Řecku a Turecku připravují ryby tak, že se do vykuchané ryby vloží na plátky nakájený citron a bobkové listy a ryba se griluje na ohni nebo peče na pánvi.
Mletý bobkový list se používá nejčastěji v kořenících směsích do uzenin, klobás a na grilování mas.

Bobkovy list, Bayleaf

Historie:

Vavřín byl symbolem starořeckého boha Apollóna, patrona básníků. Z tohoto období vzešla i tradice zdobit vítěze věncem z vavřínových listů a vznikl i termín „laureát“, označující oceňovaného člověka. Krom listů se téměř po celou historii používal i plod bobkovému listu, který ostatně dal tomuto koření i český název. Plody připomínali kuličky nového koření a byly známé svojí hořkostí a používaly se třeba v pivovarnictví.

Pěstování a zpracování:

Vavřín pravý (Laurus nobilis) je stálezelený strom vysoký 2-8 metrů. Roste planě v teplých oblastech středomoří a komerčně se nejvíce pěstuje v Turecku. Pro tento účel se pěstují nízké keře, ze kterých se v pravidelných intervalech sklízí mladé listy. Listy se rychle suší horkým vzduchem a expedují se.

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky Zlato!

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.