- Úvod
- Kuřecí tikka masala
SurovinyOmáčka
Maso
|
Garam masala |
![]() |
Postup:
1. Nejprve si naložíme maso do marinády. V zapékací misce smícháme ingredience na marinádu a přidáme nakrájené maso. Maso pak necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc
2. Následně si připravíme omáčku. Na lžíci oleje osmažíme cibuli, postupně přidáme zázvor a všechno další koření, aby se rozvonělo. Přidáme loupaná rajčata, přilijeme smetanu a osolíme. Vše necháme společně povařit alespoň 10 minut. Umáčku nakonec rozmixujeme dohladka ponorným mixérem a dochutíme. Rajčata jsou občas kyselá a omáčka potřebuje trochu přisladit. Stejně tak můžeme doladit barvu kurkumou a sladkou paprikou. Koření a chutí se nebojte, indická kuchyně potřebuje HODNĚ koření!
3. Marinované maso si upečeme zvlášť v troubě předehřáté na 220 °C asi 10 minut. Maso můžeme upéct i na pánvi, ale musíme ho míchat (jogurt se snadno připeče). Upečené maso přidáme do omáčky a ještě chvíli společně povaříme. Podáváme s rýží nebo s indickým chlebem naan.