- Úvod
- Směsi koření
- Garam masala
Garam masala

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 85
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Garam masalaSklademcena od 33,0 Kčcena od 28,7 Kč bez DPH
Garam masala
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 25 g | 33 Kč | 132.0 Kč |
malá kořenka | 35 g | 55 Kč | 157.1 Kč |
velký sáček | 250 g | 270 Kč | 108.0 Kč |
velká kořenka | 250 g | 310 Kč | 124.0 Kč |
kilogram | 1000 g | 580 Kč | 58.0 Kč |
Garam masala je indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
Složení: cumin, pepř, koriandr, kardamom, skořice, hřebíček, muškátový ořech
Garam masala znamená v překladu "horké koření". Vychází to z principu ajurvédské medicíny, kdy je jednotlivým kořením připisovány různé účinky na ogranizmus. Například máta organizmus ochlazuje a zázvor ohřívá. A podle tohoto principu je složená směs garam masala, kde skořice, hřebíček a muškátový ořech má tělo zahřát.
Na rozdíl od tandoori masaly obsahuje sladce vonící hřebíček a skořici a neobsahuje chilli. Základní složkou je ovšem u obou směsí cumin, který voní z celé indické kuchyně a je vlastně takovým poznávacím znamením indických pokrmů.
Jednoduchá, ale skvělá indická omáčka s kuřecím masem. Základ je cibule, rajčata, koření, smetana a bílý jogurt. Kuřecí maso můžeme snadno nahradit květákem, dýní nebo třeba tofu.
Kuřecí tikka masala
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |