Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 25 g 35 Kč 140.0 Kč malá kořenka 32 g 55 Kč 171.9 Kč velký sáček  250 g 2... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
cena od 35,0 Kč
od 30,4 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:0186
EAN kód:8595666211867
Kompletní specifikace

bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

Skořice cejlonská mletá

baleníobsahcenacena za 100 g
malý sáček25 g35 Kč140.0 Kč
malá kořenka32 g55 Kč171.9 Kč
velký sáček 250 g260 Kč104.0 Kč
velká kořenka250 g300 Kč120.0 Kč
kilogram1000 g590 Kč59.0 Kč

Cejlonská skořice je považována za nejlepší na světě. Má krásně jemnou vůni s ovocným nádechem. Obsahuje pouze stopové množství kumarinu (více).Cejlonská skořice, Ceylons Cinnamon sticks,

Jako koření se používají ve světě hlavně 3 druhy skořice. Je to skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum), skořice indonéská (Cinnamomum burmannii) a skořice čínská (Cinnamomum aromaticum).

autor: Simon A. Eugster, zdroj: commons.wikimedia.org
Cejlonská skořice (Cinnamomum zeylanicum) je mnoha špičkovými kuchaři a cukráři označována jako nejlepší skořice. Má světle hnědé svitky z tenkých plátků kůry. Má krásně jemné, subtilní aroma, a velmi čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti. V porovnání s indonéskou skořicí obsahuje pouze stopové množství kumarinu. Cejlonská skořice se používá do desertů i při přípravě omáček a polévek asijské kuchyně.

Kumarin je přírodní toxin, kterým se rostliny brání před spásáním. Má lehce sladkou chuť a je obsažen třeba i v trávě.

autor: ask4spice
Indonéská skořice (Cinnamomum burmannii) má hladké, světle hnědé svitky, které všichni známe ze svařeného vína. Má výrazné, typicky skořicové aroma, nasládlou chuť přecházející mírně do hořka. Indonéská skořice tvoří 99 % evropského trhu se skořicí. Je velmi aromatická, nenáročná na pěstování a zpracování, a proto relativně levná. Její nevýhodou je vysoký obsah kumarinu, který může být ve vysokých dávkách nebezpečný. Kumarin je rostlinný toxin sladké chuti, kterým se rostliny chrání před škůdci a spásáním. Ačkoli nikdy nebylo lékařsky dokázáno nepříznivé působeni kumarinu ve skořici, mnoho lidí se snaží této látce vyhnout. Evropské předpisy na potraviny jsou velmi přísné, ale obsah kumarinu ve skořici nelimitují ani nehlídají (na rozdíl od jiných potravin jako například žvýkaček, karamel nebo limonád).

autor: Marilyn Barbone, zdroj: 123rf.com
Čínská skořice (Cinnamomum aromaticum) má hrubé, tmavé svitky a zemitou, aromatickou chuť přecházející do pálivosti. Používá se téměř výhradně v Asii – Čína, Vietnam, Barma, Thajsko. Do Evropy se dováží pouze okrajově a k dostání je hlavně v obchodech s asijskými potravinami.

linka

obaly koreni

Sáčky

Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky

Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Zboží zařazeno v kategoriích

Ověřeno zákazníky Zlato!

Najdete nás i na MALL.CZ

ikony-platba-doprava

Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

Kde nás najdete

Chotíkov 74

330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

Zákaznická podpora
Logo
www.KoreniKralu.cz
Petr Bláha
Petr Bláha
Po-Pá 8-17 hod
Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.