- Úvod
- Koření jednodruhové
- Petržel
Petržel

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 39
- Komentáře 0
- Související zboží4
- PetrželSklademcena od 23,0 Kčcena od 20,0 Kč bez DPH
Petržel
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 9 g | 23 Kč | 255.6 Kč |
malá kořenka | 12 g | 42 Kč | 350.0 Kč |
velký sáček | 90 g | 130 Kč | 144.4 Kč |
velká kořenka | 90 g | 170 Kč | 188.9 Kč |
kilogram | 1000 g | 400 Kč | 40.0 Kč |
Svěží bylinka s jemnou a nenápadnou chutí. Její použití je skoro neomezené a využívá se hlavně její jasně zelené barvy, která rozjasní každý pokrm. Jako všechny, tak i petržel nemá rád dlouhou tepelnou úpravu. Její barva i chuť se varem rychle ztrácí. Při vaření je nejlepší přidat petržel až na závěr nebo až na talíři.
Listová petržel je velmi oblíbenou bylinku a často se používá jako koření nebo jako ingredience do salátů a polévek. V našem e-shopu najdete kvalitní listovou petržel, která je bohatá na vitamíny a minerály, má osvěžující chuť a vůni a dokáže zpestřit každé jídlo. Naše listová petržel je pěstovaná a zpracovávaná v Německu a je 100% čerstvá a připravena k okamžitému použití. Vyberte si u nás svou oblíbenou bylinku a vylepšete svoje jídla o skvělou chuť petržele!
Jiné názvy: apich, perašín, petruška
Anglický název: parsley
Latinské jméno: Petroselinum crispum
Používaná část rostliny: listy, kořen, semínka
Chuť a vůně: aromatická, teplé, mírně nahořklé aroma
Zeměpisný původ: Evropa, Asie
Použití listové petržele v kuchyni
Listová petržel se v kuchyni používá na mnoho způsobů. Zde je několik příkladů:
- Jako koření do polévek, omáček, gulášů a dalších pokrmů.
- Jako ingredience do salátů – petržel dodá salátu svěží chuť a vůni.
- Na ozdobu pokrmů - drobně nakrájené lístky petržele se často používají jako ozdoba na talíři.
- Na dochucení masových a rybích pokrmů - petržel se skvěle hodí jako doplněk k masu a rybám.
- Do nádivek a náplní - nasekaná listová petržel může být součástí nádivek i náplní do těstovin (ravioly, tortellini) a knedlíčků (pelmeně, dim sum, wonton…).
- Do omelet a míchaných vajíček - nasekanou petržel můžete přidat do vašeho oblíbeného jídla s vejci.
Celkově lze říci, že listová petržel je v kuchyni velmi všestranná bylinka a lze ji použít prakticky do jakéhokoli jídla.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |