Logo
Po-Pá 8-17 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koření jednodruhové
  3. Skořice celá 90 g

Skořice celá 90 g

sáček

Skořice celá balení obsah cena cena za 100 g malý sáček 20 g 32 Kč 160.0 Kč malá kořenka 20 g 47 Kč 235.0 Kč krabička 90 g 80 Kč 88.9 Kč v... celý popis
Dostupnost
Skladem
Balení:
80,0 Kč
69,6 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:6127
EAN kód:8595666261275
Podobné produkty
    Skořice mletá
    29 hodnocení
    cena od 33,0 Kč
    cena od 28,7 Kč bez DPH
    cena od 33,0 Kč
    cena od 28,7 Kč bez DPH
    Skladem
      Skořice drcená
      1 hodnocení
      cena od 40,0 Kč
      cena od 34,8 Kč bez DPH
      cena od 40,0 Kč
      cena od 34,8 Kč bez DPH
      Skladem
      Kompletní specifikace

      bez lepkubez solibez glutamanubez cukru

      Skořice celá

      baleníobsahcenacena za 100 g
      malý sáček20 g32 Kč160.0 Kč
      malá kořenka20 g47 Kč235.0 Kč
      krabička90 g80 Kč88.9 Kč
      velký sáček 200 g230 Kč115.0 Kč
      velká kořenka200 g270 Kč135.0 Kč
      kilogram1000 g550 Kč55.0 Kč

      Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri).

      Skořice celá, Cassia, Cinnamomum burmannii

      Jiné názvy: skořice indonéská

      Anglický název: cinnamon, cassia

      Latinské jméno:Cinnamomum burmannii

      Používaná část rostliny: kůra

      Chuť a vůně: velmi aromatická, nasládlá

      Zeměpisný původ: Indonésie

      Použití skořice v kuchyni

      Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indická směs Garam másala obsahující skořici se přidává do luštěnin, zeleninových omáček nebo ke kuřecímu masu. Jihočínská směs pěti vůní, která obsahuje kromě skořice také sečuánský pepř, badyán, fenykl a hřebíček, se používá na kuřecí nebo kachní maso. V Indonésii a Thajsku je často součástí ostrých karí past, bez kterých by zdejší kuchaři nemohli existovat.

      Historie skořice

      Skořici zná lidstvo skoro 4000 let, ale ještě poměrně nedávno (ve 14. století) získávali skořici domorodci z divoce rostoucích stromů v pralese. Potom ale přišli Evropané a začali vysazovat první plantáže skořicovníků. Skořice je vlastně kůra sloupnutá převážně z tříletých větviček, které jsou zbaveny všech postraních větévek a listů. Dále je kůra zbavena hořké vnější vrstvy a zbytků vnitřního lýka. Pak jsou pásy kůry sušeny na přímém slunci, kde získávají svoji typicky hnědočervenou barvu a hlavně se kroutí do úhledných roliček. Po usušení se třídí podle barvy a tloušťky a je nařezána na exportní délku 8 – 100 cm. Nesouměrné kousky a zlomky se prodávají zvlášť na semletí. K tomu ale odchází již většinou v Evropě, stejně jako u jiného koření.

      Pěstování a zpracování skořice

      Přestože botanici znají více než 150 druhů skořicovníku, pro potravinářské účely se používají tři. Skořicovník pravý nebo cejlonský, Skořicovník burmanův nebo indonéský a Skořicovník čínský. Za nejkvalitnější je považována skořice cejlonská, má největší obsah vonných silic a má jemnou chuť i vůni a tvoří krásné pravidelné svitky. Do Evropy se dlouho dovážela jen tato cejlonská skořice, kterou ale v poslední době začíná nahrazovat skořice indonéská. Rozdíl mezi těmito skořicemi poznají pouze uznávaní odborníci, ale nižší cenu této skořice ocení všichni. Poslední jmenovaná skořice čínská se také nazývá kasia (nebo cassia). Nemá takovou uhlazenou chuť jako cejlonská a netvoří pravidelné svitky. Nejčastěji ji můžeme najít v asijských kořenících směsích nebo v mleté formě.

      linka

      obaly koreni

      Sáčky

      Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

      Kořenky

      Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

      Zboží zařazeno v kategoriích

      Ověřeno zákazníky Zlato!

      Najdete nás i na MALL.CZ

      ikony-platba-doprava

      Partnerský web: www.bonsai-panda.cz e-shop s bonsajemi a potřebami pro pěstování bonsají.

      Kde nás najdete

      Chotíkov 74

      330 17 Chotíkov (Plzeň sever)

      Zákaznická podpora
      Logo
      www.KoreniKralu.cz
      Petr Bláha
      Petr Bláha
      Po-Pá 8-17 hod
      Veškeré fotky a texty jsou vlastněné společností ask4spice s.r.o. a nesmí se používat bez výslovného souhlasu.