- Úvod
- Směsi koření
- Adžika
Adžika

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 89
- Komentáře 0
- Související zboží3
- AdžikaSklademcena od 27,0 Kčcena od 23,5 Kč bez DPH
Adžika
balení | obsah | cena | cena za 100 g |
malý sáček | 25 g | 27 Kč | 108.0 Kč |
malá kořenka | 35 g | 48 Kč | 137.1 Kč |
velký sáček | 250 g | 220 Kč | 88.0 Kč |
velká kořenka | 250 g | 260 Kč | 104.0 Kč |
kilogram | 1000 g | 480 Kč | 48.0 Kč |
Složení: koriandr, česnek, paprika, ibišek, koprové semínko, pískavice, fenykl, CELER, bazalka, petržel, saturejka, bobkový list, majoránka.
Klasická grilovací směs koření z Gruzie. Adžika je oblíbená také v Arménii a na celém Kavkazu. Ve zdejší kuchyni se používá na šašliky (masové jehly pečené na grilu). Na kuřecí nebo rybí maso, do mletých mas nebo do polévek. Adžikou můžeme ochutit i čerstvá rajčata nebo papriky.
Originální adžika je aromatická po horských bylinkách, temně rudá po paprice a lehce nakyslá po sumahu. Sumah je však složité dostat do Evropy (složité je sehnat hlavně všechny atesty a rozbory). Proto jsme dlouho hledali náhradu za temně červený sumah s typickým octovým aroma. Po dlouhém testování jsme namíchali adžiku s použitím květů ibišku, které mají podobné vlastnosti a nehrozí u něj vysoký obsah alfatoxinů.
Naše adžika neobsahuje sůl, glutaman, kyselinu citronovou ani jiná aditiva.
Šašlik
správný šašlik musí obsahovat kusy masa proložené slaninou a cibulí. Je jedno, jaké použijeme maso. Tradiční jehněčí můžeme nahradit vepřovým nebo kuřecím masem. Marinádu na potírání připravíme z adžiky, oleje a soli.
Maso nabodneme na jehlu, dáme na gril a při pečení potíráme marinádou.
SáčkySáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. | KořenkyKořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost. |